Ben je het gewoon zat om met je partner steeds weer te vechten over dezelfde problemen? Als je beweert, worden de gevechtslinies dan getrokken met jullie twee aan beide kanten?

De trieste realiteit is dat elke dag talloze paren deze persoonlijke nachtmerrie beleven zonder een einde in zicht te hebben. Beiden zijn onvermurwbaar hun positie juist is, terwijl de emotionele kloof tussen hen groter en groter wordt.

Hoe kunnen liefde en intimiteit mogelijk groeien onder de verstikkende wolk van pijn, verbittering en wrok die deze botsingen veroorzaken?

Wanneer oude conflicten in je relatie ontstaan ​​en dreigen World War III te beginnen, moeten jullie allebei een toezegging doen om het script opnieuw te schrijven. Dit is het moment om strategieën te kiezen waarmee je niet meer defensief kunt reageren en naar elkaar kunt luisteren.

Het is mogelijk om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden om een ​​sfeer van respectvolle liefde te creëren, maar het gaat vastberadenheid en serieuze bedoelingen van jullie beiden aannemen. De volgende drie strategieën kunnen helpen:
mirroring

Wanneer de meeste mensen beweren, praten ze of bereiden ze zich voor om te reageren op wat er wordt gezegd. Zeer zelden luisteren ze. Spiegelen is een techniek die actief luisteren stimuleert door te vragen: “Hoor ik je goed toen je zei …?”

Door deze vraag te stellen, moet je aandacht schenken aan wat je partner eigenlijk zegt. Deze techniek alleen kan helpen bepalen wat echt de oorzaak is van de meeste conflicten.
bevestiging

Zodra u precies hebt bepaald welke gevoelens uw partner probeert over te brengen, is het belangrijk om de geldigheid ervan te erkennen. Deze validatie moet komen van een plaats van oprecht begrip en mededogen. Door dit te doen, wordt een sfeer van emotionele veiligheid en vertrouwen in de relatie versterkt.
empathie

Als laatste, maar zeker niet de minste, is empathie. Empathie is gewoon jezelf in de schoenen van je partner plaatsen. Toegegeven, dit klinkt cliché, maar veel mensen vinden deze strategie het moeilijkst, omdat het vereist dat het ego tijdelijk opzij wordt gezet.

Je moet buiten de context treden van “Ik heb gelijk, je vergist je!” om een ​​oprechte poging te doen om je relatie te zien door de ogen van je partner. Door het lef te hebben om dit te doen, zal uw relatie vele gezonde emotionele voordelen krijgen.

Empathisch zijn creëert een vruchtbare voedingsbodem voor meer intimiteit om te groeien door meer compassie en begrip te kweken. Dit zijn belangrijke ingrediënten om de liefde door de jaren heen krachtig en levendig te houden.

Eindelijk, wees gerust, je kunt de zeurende problemen waarmee je gevochten hebt, confronteren en tot rust brengen. Het vergt gewoon de liefde, intentie en toewijding om dat te doen.

Het gaat je goed.

Voel je dat de strategieën die je gebruikt om conflicten op te lossen in je relatie effectief zijn? Deel alsjeblieft je gevoelens met de gemeenschap door hieronder te reageren.