Wanneer je een gelofte aflegt om samen met een andere persoon te zijn zolang jullie beiden zullen leven, zweer je dat je in het huwelijk leeft. Anders doen, is Gods meest waardevolle gaven verspillen – leven en tijd.

– Dr. Robin L. Smith
Een ander soort dood

Elke dag staan ​​twee mensen in de heiligheid van hun liefde en beloven ze om samen te zijn tot de dood ons scheidt. Als je net als de meesten van ons bent, heb je de neiging om alleen de letterlijke betekenis van deze gelofte te overwegen – de fysieke dood die de huwelijksbanden tussen bruid en bruidegom zal verbreken.

Maar de schokkende realiteit is dat veel paren lang na hun dood blijven trouwen. Zij zijn de ‘getrouwde, lopende doden’. Zie je, de dood die ze hebben meegemaakt, is eerder een spirituele dan een fysieke dood.

Deze geestelijke dood vindt plaats wanneer een persoon ervoor kiest om in een ongelukkig, liefdeloos (en vaak) gewelddadig huwelijk te blijven. Ironisch genoeg geloven deze mensen dat ze hun belofte nakomen om bij hun echtgenoot te zijn zolang ze beiden zullen leven, maar hun geest en ziel zijn al vergaan.

Helaas heb ik veel te veel mensen waargenomen die lid worden van de ‘walking dead’ omdat hun relatie de essentie van wie ze zijn, vermoordt.

De tekens

Als je goed kijkt en luistert, zie je de tekenen: een altijd klaarstaande glimlach die niet in de ogen wordt weerspiegeld. De lichte hint van spijt en minachting in de stem wanneer ze over hun echtgenoot spreken. Het ontslag uitte zich bij het besluit om hun hoop en dromen niet na te streven omdat hun partner hen heeft overtuigd om ‘de realiteit onder ogen te zien’.

Natuurlijk is de vraag vaak gesteld waarom mensen ervoor kiezen om in ellendige huwelijken te blijven. Maar misschien zou een betere vraag moeten zijn, waarom besluiten mensen om in eerste instantie ongezonde relaties aan te gaan?

Waarom selecteert een man een vrouw die hem bij elke gelegenheid ontmaskert en kleineert? Waarom zou een vrouw haar tassen niet de eerste keer pakken dat ze geestelijk, verbaal of fysiek mishandeld wordt?

Mijn persoonlijke gevoel is ergens onderweg, het zelfrespect is zwaar beschadigd. Dit is de enige reden die volledig kan verklaren waarom iemand een leven lang lijden zou kiezen.
Het geschonden huwelijkscontract

Wanneer een persoon uit zijn relatie checkt door emotioneel afwezig of beledigend te zijn, heeft hij zijn huwelijkscontract al geschonden. Als je in zo’n verbintenis blijft, verlies je jezelf en heel misschien ook je leven.

Laat me even de tijd nemen om uit te leggen dat ik geen anti-huwelijk ben. Ik ben gewoon tegen het onnodige lijden. Stel jezelf deze vraag – aan het einde, wil je dat je grafsteen leest, “hier ligt Jill. Ze heeft daar vast met Jack aan het bittere einde gehangen ?!”
Tot slot

Ten slotte is de waarheid dat misbruik en lijden niet gelijk zijn aan liefde. Het heeft nooit, zal nooit. Als je relatie je geest doodt, moet je beslissen of je gaat kiezen voor eigenliefde en behoud, of een leven vol ellende.

Mijn diepste hoop is dat je de eerste zult kiezen. Alles minder zou een tragische verspilling zijn.