Je bent gewoon beu. De constante ruzie. De passief-agressieve opmerkingen. De oneindige kritiek.

Als je denkt dat het hebben van een relatie zonder relatie slechts een sprookje is, denk dan nog eens goed na. Ja, elke relatie zal zijn deel van ups en downs hebben, maar het is mogelijk om meer bergen hoog te hebben dan laaggelegen dalen.

Hieronder volgen 10 geboden die paren moeten volgen die de weg banen voor meer liefdevolle, gezonde en harmonieuze relaties:

10de gebod – Leer de kunst van actief luisteren. We moeten leren om met elkaar te praten, in plaats van alleen tegen elkaar te praten. Neem de tijd om u echt te concentreren op wat uw partner probeert uit te drukken wanneer zij met u spreekt. Actief luisteren kan wonderen verrichten om misverstanden en verwarring te voorkomen.

Het negende gebod – Zorg ervoor dat quality time samen een prioriteit is. Het is een feit dat we allemaal erg drukke mensen zijn. Als onze relaties echter belangrijk voor ons zijn, moeten we samen tijd doorbrengen. Vaak is het niet zo moeilijk als we denken. Ga bijvoorbeeld akkoord om samen te dineren zonder afleiding, zoals de televisie of smartphone. Als je een vroege vogel bent, bekijk dan dit geweldige artikel over hoe je quality time samen kunt doorbrengen in de a.m. van The Nest.com.

8e gebod – elkaar ondersteunen. Niets voelt alsof je weet dat je partner ‘je rug heeft’. Die zekerheid draagt ​​bij aan onze aspiraties en geeft ons extra motivatie. Evenzo kan het niet hebben van de steun van onze partner letterlijk de wind uit onze zeilen halen. We moeten voelen dat onze partners in ons geloven en in onze hoek staan.

7e gebod – Let op je woorden. Onze woorden hebben kracht. We kunnen ze gebruiken om aan te moedigen en op te bouwen, of ontmoedigen en afbreken. In onze relaties moeten we beslissen hoe we de kracht van onze tongen kunnen gebruiken. Laten we verstandig kiezen.

6e gebod – Vergeef. We moeten onthouden dat we allemaal mensen zijn. Je verpest, ik verpest, en onze partners verpesten het. Leren om meer vergevingsgezind te zijn en wrok los te laten, ontlast niet alleen onze relaties, maar bevrijdt ons ook als individuen.

5e gebod – Wees dankbaar. We willen allemaal ons gewaardeerd voelen. Onze partners laten weten hoeveel we hen waarderen heeft een ongelooflijk herstellend effect op een relatie. In feite is een hele post gewijd aan de bijna magische krachten van de woorden dank u.

4de gebod – zeg wat je bedoelt, meen wat je zegt. Het spreekt voor de hand, maar we kunnen elkaars gedachten niet lezen. We moeten ernaar streven om onze partners duidelijk te maken wat we bedoelen met duidelijkheid. Dit kan veel conflicten en verwarring voorkomen.

3de gebod – Probeer je partner niet te veranderen. Volwassen liefde gaat over volledige acceptatie. Proberen om een ​​ander mens te veranderen is nutteloos en contraproductief. Er is niets positiefs te winnen. Genoeg gezegd.

2e gebod – Controleer emotionele bagage van eerdere relaties aan de deur. Te veel van ons hebben de neiging om onze partners verantwoordelijk te houden voor de fouten van een ex. Dit is het emotionele equivalent van het sturen van een onschuldig persoon naar de gevangenis. Het is zo oneerlijk en heeft vaak een relatie met mislukken tot gevolg.

1e gebod – Wees verantwoordelijk voor je eigen geluk. Ondanks wat talloze romantische films ons vertellen, moet echt geluk van binnenuit iedereen komen. Hoe sneller we de heersende romantische mythe verdrijven dat een andere persoon sommigen hoe “ons completeert”, hoe gezonder onze relaties zullen zijn. Comfortabel zijn in je vel en liefhebben van wie je in de spiegel ziet, is de meest essentiële stap in het creëren van een gezonde relatie met een ander mens.

Natuurlijk zijn relaties zo complex als het paar dat erbij betrokken is. Maar het komt er uiteindelijk op neer dat mensen die van de gelukkigste relaties houden, de neiging hebben om deze belangrijke geboden te volgen. Het zijn essentiële ingrediënten voor het creëren van de bevredigende (en dramatisch vrije!) Relatie die u verdient.

Wat zou je zeggen is het 11e gebod voor een gelukkiger relatie? Deel uw mening in de commentaarsectie hieronder.