Sommige mensen geven er de voorkeur aan om vrijgezel te blijven vanwege de voordelen die ze krijgen. Maar goede dingen hebben ook nadelen. Ik vroeg sommige van mijn alleenstaande vrienden waarom zij nog steeds vrijgezel zijn. Een daarvan is de volledige vrijheid om te flirten met wie je maar wilt en waar je maar wilt. Want als je single bent, hoef je je niet schuldig te voelen. Je bent tenslotte helemaal niet gehecht.

Als je single bent, kun je spontaner in je leven zijn. U kunt die beslissing meteen nemen zonder iemand te raadplegen of die persoon voor u te laten beslissen. Niemand houdt je verantwoordelijk voor je daden. U heeft controle over de manier waarop u uw tijd doorbrengt en het is niet nodig dat uw partner weet waar u bent.

Single zijn geeft je controle over je geld. Ja het is waar! Waarom? Omdat het u volledige financiële vrijheid geeft en u uw geld volledig beheerst. Je kunt dingen kopen voor jezelf zonder je zorgen te hoeven maken dat iemand je vragen zal stellen waarom je geld uitgeeft aan je aankopen.

Als je een goede carrière hebt, laat je single status je focus op je carrière vallen. Je kunt extra tijd aan je werk besteden en je hoeft je geen zorgen te maken over het opofferen van je tijd en het liefdesleven. Je kunt gebruik maken van je tijd om indruk te maken op je baas door projecten op tijd af te leveren.
We hebben allemaal slechte gewoonten. Dus, als je alleenstaand bent, geef je jezelf een gunst om de vervelende gewoonten van je partner niet te tolereren. Je kunt nu rustig slapen zonder je partner te horen snurken of een rommelige vriendin die de rommel niet kan schoonmaken.

Ten slotte hebt u meer tijd voor uzelf en uw gezin. Jij bent de baas van je eigen tijd. U kunt beslissen met wie u uw tijd wilt doorbrengen. Afgezien hiervan betekent vrijgezel geen hartzeer. Je emotie is stabiel. Het geeft je ook een kans om jezelf beter te leren kennen en te beoordelen wat je wilt bereiken in het leven.